Apple iPad – moje zkusenosti

Pri nedavne navsteve Kalifornie jsem navstivil Apple Store v Palo Alto a cestou do hotelu me jiz doprovazel novy Apple iPad (Wi-Fi only verze). Ac jsem dlouho odolaval Apple pokuseni (je to muj prvni Apple gadget), tak rozhodne nelituji a musim priznat, ze zacinam chapat jiste kouzlo vecicek s logem nakousnuteho jablka.

V prvni rade me nadchlo, jak jednoduse jsem nakonfiguroval vce co jsem potreboval. Napriklad konfigurace pripojeni k firemnimu Exchange serveru vcetne push notifikaci byla otazka minuty. Uprimne jsem ani necekal, ze se mi bude synchronizovat kalendar a kontakty takhle jednoduse s Exchangem.

O Gmailu a druhem JetMindsim google-app accountu ani nemluve.

Takze email za jedna.

Prohlizeni webu interaktivne na dotykovem a velkem displeji je tak intuitivni, ze vas zacne bavit mnohem vice nez cist web na displeji laptopu.

Web za jedna.

Dalsi vec co me bavi je iBooks a cteni e-booku. Mam dost materialu v PDF, ktere zobrazi iBooks bez problemu, barevne a beze zmen formatovani. Koukat na svitici displej mi nevadi, beztak do neho koukam cely den na laptopu.

Ctecka knizek za jedna 🙂

Jelikoz baterka vydrzi dost dlouho, muzete treba stravit 10 hodinovy let ctenim knihy…stejne to nevydrzite, ale muzete.

Psani na dotykove klavesnici na displeji jde docela pekne, nerekl bych „vsema deseti“, ale obe ruce zapojit lze… Uprimne receno, nuti me to odpovidat na emaily strucne a jasne, takze to svuj prinos ma 😉

Dnes mi jeste posel z US dovezl BT klavesnici, takze neni problem napsat ani prispevek jako tento. BT klavesnice pridava iPadu dalsi pridanou hodnotu, v pripade ze potrebujete napsat delsi texty, muzete si vzit malou prenosnou klavesnicku.

Dalsi prekvapeni pro me je aplikace Maps. Ta me uprimne spis sokovala. Ackoliv muj iPad nema ani GPS, ani GSM modul, jak v praci, tak doma, tak u rodicu, me iPad lokalizoval v mape s presnosti „na dum“. Uprimne receno to moc nechapu, protoze v pripade maleho mesta, kde jedina wifi v dosahu je nas wifi router sirici internez ADSL od O2, a Maps me lokalizoval s presnosti nekolika metru… Nevite jak to funguje? U velkych mest, kde nekdo zmapuje dosazitelne wifi bych to chapal, ale tohle mi moc do hlavy nejde (leda ze by O2 zpristupnila souradnice svych zakazniku 🙂 )

Tak co vy? Co rikate na tablety jako iPad?

– Posted using BlogPress from my iPad

7 komentářů: „Apple iPad – moje zkusenosti

  1. mnagas 30/09/2010 / 22:03

    🙂 ja sem s nim taky hodne spokojeny. o vikendu ani jednou nesahnu na notebook a vsechno zvladam pres ipad.

    pro ipad uz ted sice existuje dost aplikaci, ale vetsinou psanych jak pro ipad tak pro iphone tzn. ze jsou na ipadu strasne male.

    takze do budoucna se tesim na vice aplikaci primo pro ipad, hlavne pro male deti, encyklopedie, slovniky

    To se mi líbí

  2. David Hajek 30/09/2010 / 22:25

    A co edukativni prinos pro deticiky? 😉

    Nechybi ti 3G na cestovani? Nejak si bez toho svyho ipada nedokazu predstavit.

    Jinak hezky.

    -David Hajek

    To se mi líbí

  3. Anonymous 16/10/2010 / 19:40

    Pozdrav od Evy Fabianove, nakousnute jablko me taky nadchlo! Ale potrebuju k nemu zatim Jenika:)

    Sent from my iPad

    To se mi líbí

  4. freebie 16/06/2011 / 16:32

    Jestli nechcete za iPad 2 platit, podívejte se na tyto stránky: http://veci-zdarma.wz.cz. Nový způsob reklamy (affiliate marketing) vám dá váš iPad a mnoho jiných věcí zdarma! Možná mi nevěříte, ale za přečtení nic nedáte 🙂

    To se mi líbí

Napsat komentář